Het voorkomen en beperken van ongevallen en incidenten met en zonder schade, waar en wanneer dan ook.
Voorkomen en beperken van incidenten

Werkplekobservatie

VGM Inspecteren # Observeren Simpel, duidelijk en snel.

VGM werkplekinspecties en observaties, OOG ronde e.d., zijn belangrijk voor de veiligheid binnen elke organisatie en dienen periodiek uitgevoerd te worden om de veiligheid binnen de organisatie te handhaven en te verbeteren. Om dit goed te doen was een gedegen veiligheidskennis onontbeerlijk. Met de MyWIM scenariomethode wordt het gemakkelijker en kan vrijwel iedereen op elke werkplek een werkplekinspectie, OOG ronde of safety-walk uitvoeren. De inspectie wordt uitgevoerd aan de hand van vooraf beschreven scenario’s waaruit een keuze gemaakt kan worden. Simpel, duidelijk en snel zonder ruis door o.a. het ontbreken van persoonlijke inzicht.

VGM werkplekinspectie: App en/of Papier

VGM werkplekinspecties en observaties zijn bedoeld om vast te stellen of de uitvoering van de werkzaamheden veilig en conform de procedures uitgevoerd wordt.

Wel bekend zijn de papieren versies met zeer lange/ uitgebreide checklijsten die al of niet verwerk worden in (zelf gemaakt) databestand (Excel o.i.d.). De checklijsten bevatten over het algemeen heel veel controlepunten welke afgevinkt moeten worden. Het overgrote deel van de uitkomsten bestaat uit een vinkje in de kolom NVT? De uitvoering is lastig, niet transparant en geeft nauwelijks een juiste indicatie over een goede, veilige werkuitvoering. De verwerking van de resultaten is tijdrovend, acties blijven uit en een koppeling aan een (dynamische) RI&E komt nauwelijks voor.

Tijdens de observaties, uitgevoerd door één of twee personen, worden de werkzaamheden enige tijd geobserveerd. De geobserveerde uitvoering wordt vergeleken met vooropgesteld scenario’s op MyWIM app of WPI kaarten. De aangetroffen situatie wordt op foto vastgelegd (App) en de geconstateerde overeenkomst wordt aangevinkt. Na afloop worden de resultaten besproken en verwerkt in MyWIM database. De resultaten kunnen worden geanalyseerd, geëvalueerd waaruit mogelijke acties worden bepaald. Na de actie wordt een foto toegevoegd.

De MyWIM scenario’s geven situaties aan die op de werkplek kunnen worden aangetroffen. De meer- of minder ervaren waarnemers vinken het aangetroffen scenario aan waarmee een objectieve meting wordt verkregen waarmee een persoonlijke visie wat “veilig of niet veilig” is wordt voorkomen.

Het aantal WPI onderwerpen is onbeperkt. Laatst toegevoegde onderwerp is een werkplek CORONA check.

De MyWIM scenario methode is, ongeacht kennis en ervaring, geschikt en voor iedereen en levert een objectief inzicht over de werkelijke situatie op de werkplek en gedrag van medewerkers. Een werkplek inspectie of observatie is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

AANKOMENDE ACTIVITEITEN

Bekijk alle activiteiten

ONZE SAMENWERKENDE PARTNERS & MASTERS

NLVI partners presenteren zich tijdens diverse NLVI activiteiten zoals, de Small Safety Events, website, beursdeelname en andere publieke bijeenkomsten.
NLVI masters zijn actief betrokken bij de verdiepende Safety Special trainingen. Partners en Masters genieten van de voordelen van het NLVI netwerk (LinkedIn en Mailservice).
CONTACT OPNEMEN
Aanspreekpunt: 
de heer Gilles van Zweeden

Kantoor adres:
Hongerlandsedijk 280
3201 LW Spijkenisse

Telefoonnummer : 06-22850102
Email sturen : info@nlvi.nl

BTWnr: 8555.61.075.B01
Bankrekeningnummer: NL22 INGB 0007 0620 97
Kamer van Koophandelnummer: 64194892.
© 2024 NLVI.nl - Webdesign door Dunico
menuarrow-left