Het voorkomen en beperken van ongevallen en incidenten met en zonder schade, waar en wanneer dan ook.
Voorkomen en beperken van incidenten

Sprekers

Karen Sikkema, spreekt op 3 mei.

Mede auteur van het winnende managementboek 2023.


Karen Sikkema is als game-based learning expert (met 20 jaar ervaring) gespecialiseerd in het ontwerpen en toepassen van serious games: spellen die zijn ontworpen om heel erg leuk te zijn maar ook een educatieve, informatieve of een andere serieuze boodschap overbrengen.

Henk Zeegelaar. ‘ICT & Veiligheid’


Henk is een veiligheidskundige die gespecialiseerd is in informatie management op het gebied van Arbo Veiligheid. Houd QHSE overzichtelijk. Gemak en tijdwinst met real-time rapportages. Ongekende transparantie biedt zekerheid.

Ontwikkelaar van:

 • Een online platform waarop alle veiligheidsaspecten in onderlinge samenhang zijn ondergebracht.
 • Safety management systeem
 • RI&E transparante software tools
 • Applicaties Werkplekinspecties / observaties
 • Trainer Safety Spotter

Gilles van Zweeden, ‘Herkennen van gevaren’ Makkelijker gezegd dan gedaan + oplossingen’


Met een netwerk van meer dan 17.500 Arbo connecties en 50 jaar ervaring, misschien wel de bekendste Veiligheidskundige van Nederland. Ervaar de pro-actieve lezing ‘Herkennen van gevaren’

Maar ook:

 • Initiator van de NL.Safety-Expo. een droom die in 2023 uitkomt in Harderwijk
 • De bedenker van de NLVI Safety Specials voor verdieping van kennis en Hobéon SKO punten voor her certificeren 
 • De Safety Spotter methode voor veiligheids-, instructie of promotie of teambuilding.
 • LMRA, als het echt veilig moet.
 • Intermediair van de Nebosh courses. Financieel aantrekkelijke MVK en HVK opleidingen erkend in 132 landen. Hoge kwaliteit.
 • Actieve FAN van NAPO 'Safety with a smile'

Victor Roggeveen ‘Hebben leiders invloed op veiligheid’


Een onderzoek naar de relatie tussen het gedrag van leiders en risicoreductie…

Dr. Victor Roggeveen is veiligheidskundige en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Leiden bij de faculteit Governance and Global Affairs. Hij doet onderzoek naar de rol van leiders bij het ontstaan van ernstige incidenten. Leiders hebben hun hiërarchische positie en vaak op de achtergrond, een bijdrage geleverd aan het ontstaan van de operationele context, waarin incidenten plaatsvinden. De conclusies van zijn promotieonderzoek geven klip en klaar aan dat, net zoals bij operationele medewerkers, het gedrag van leiders een grote rol speelt bij het voorkomen van veiligheidsincidenten. Er zijn blijkbaar ‘onveilige’ en veilige’ leiders.

Deze spreker heeft ruim veertig jaar ervaring in risicovolle werksituaties en is onafhankelijk adviseur in het voorkomen van ernstige incidenten. Victor heeft in zijn praktijk zelf incidenten meegemaakt en vele andere onderzocht. Hij heeft zijn onderzoek gedaan in 33 organisaties, werkzaam in 6 verschillende branches, waaronder de chemische industrie, offshore gaswinning, railinfra en ziekenhuizen. Daar kan hij onderhoudend over vertellen.

Victor is regelmatig gastspreker bij het NLVI.

Bart Vanraes, ‘TIPP-EX ongevallen’


TIPP-EX ongevallen zijn arbeidsongevallen die niet, of niet goed zijn gemeld en daardoor 'onzichtbaar' of 'onschuldig zijn. Arbeidsongevallen die net als schrijffouten verdwijnen onder een laagje TIPP-EX. Wordt gedaan door de werkgever, werknemer of andere betrokkenen. De reden en manier zijn zeer uiteenlopend.

bart@tippexongeval.be
www.tippexongeval.be

Marno Lips spreekt op 3 mei a.s.


Marno is een ervaren ex-veiligheidskundige bij bedrijven zoals Shell en BP, die zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie (Gen AI) en nu werkt onder zijn eigen brand ML inspiration
Hij is spreker, (gast) trainer, inspirator over hoe je Gen AI-tools kunt inzetten om slimmer te werken. Ontdek hoe Gen AI tot wel 70 % tijd kan gaan besparen in een aantal werkzaamheden.

Marno werkt zelf voornamelijk met ChatGPT en DALLE-3 van OpenAI, Microsoft Copilot en Copilot in M365, Canva Pro en Perplexity.

Daarnaast blijft Marno op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, innovaties en technologische ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie in zijn algemeen. Blijf op de hoogte en volg hem op LinkedIn waar hij actief is met het publiceren van artikelen en posts.

https://www.linkedin.com/in/marno-lips-07925225/

Rick van der Heiden spreekt op 3 mei a.s.


Rick is de bedenker en de stichter van de opleiding tot de veiligheidscoach die sinds 2018 wordt gegeven. Uit eigen werkervaring weet hij dat veiligheidskundigen op zoek zijn naar beïnvloeding van gedrag op de werkvloer en dat kunnen ze niet altijd meer bereiken door adviesvaardigheden. Wil je het gedrag van een ander beïnvloeden dan zal je eerst naar je eigen gedrag moeten kijken.

Peter Boeijer


Consultant, Coach, Adviseur, Begeleider, Auditor, Assessor en spreker 'Zonder klik geen begrip'

Experienced Owner with a demonstrated history of working in the management consulting Industry. Skilled in Petrochemical and Building Industry in ISO-14001, ISO-9001 and VCA Process Safety, Operations Management, and Industrial Safety. Strong entrepreneurship professional with a Certified Q4 Profiles Consultant focused in Gedragsanalyses from Q4 Profiles.

AANKOMENDE ACTIVITEITEN

Bekijk alle activiteiten

ONZE SAMENWERKENDE PARTNERS & MASTERS

NLVI partners presenteren zich tijdens diverse NLVI activiteiten zoals, de Small Safety Events, website, beursdeelname en andere publieke bijeenkomsten.
NLVI masters zijn actief betrokken bij de verdiepende Safety Special trainingen. Partners en Masters genieten van de voordelen van het NLVI netwerk (LinkedIn en Mailservice).
CONTACT OPNEMEN
Aanspreekpunt: 
de heer Gilles van Zweeden

Kantoor adres:
Hongerlandsedijk 280
3201 LW Spijkenisse

Telefoonnummer : 06-22850102
Email sturen : info@nlvi.nl

BTWnr: 8555.61.075.B01
Bankrekeningnummer: NL22 INGB 0007 0620 97
Kamer van Koophandelnummer: 64194892.
© 2024 NLVI.nl - Webdesign door Dunico
menuarrow-left